Welkom in Bergen op Zoom

Bourgondisch, ongedwongen, dynamisch

Bergen op Zoom waar het heerlijk wonen, werken en ontspannen is. Wonen in Bergen op Zoom betekent kiezen voor alle gemakken van de stad én de natuur binnen fietsbereik. Het is een eigentijdse stad met een aangenaam ritme, waar de mensen respectvol met elkaar omgaan.

Bergen op Zoom heeft een prachtig historisch centrum met tal van monumentale gebouwen zoals Het Markiezenhof en de Sint-Gertrudiskerk die uitkijkt over de gezellige Grote Markt. De aantrekkelijke binnenstad met het bruisende stadsleven met de vele gezellige terrassen en het uitgebreide en gevarieerde winkelaanbod. Bergen op Zoom kent een levendig verenigingsleven en zijn er tal van evenementen door het jaar heen.

Wie kent de grootse carnavalsoptocht in “Krabbegat” niet of het Zomerfestival? Kortom alle voorzieningen, die een aantrekkelijke stad als Bergen op Zoom u kan bieden. Bergen op Zoom heeft een eigen NS-station, dus ook met het openbaar vervoer kun je alle kanten op.

Of wilt u genieten van de uitgebreide en indrukwekkende natuur en de vele recreatieve voorzieningen die Bergen op Zoom kent? Er zijn veel wandel- en fietsroutes in de bos- en heidegebieden van de Brabantse Wal en het Dal van de Molenbeek. In de zomer kun u een frisse duik nemen in het Markiezaatsmeer. Daar voelt u zich – al is het maar even – de koning te rijk. Daarnaast heeft u in de directe nabijheid van uw woning alle dagelijkse voorzieningen. De locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Via de Markiezaatsweg die rondom de wijk loopt, bent u zo op de snelwegen A4 en A58 richting Roosendaal, Middelburg en Antwerpen. Met de auto ben je binnen een half uur in grote steden zoals Breda, Rotterdam en Antwerpen. Niet voor niets is de slogan ‘Bergen op Zoom. Halverwege wereldsteden’. Het ondernemers- en werkgelegenheidsklimaat is dan ook zeer goed te noemen.

De Markiezaten

Nieuwbouwwijk De Markiezaten wordt een unieke woon- wijk in Bergen op Zoom

Je hebt hier namelijk een natuurgebied in je achtertuin én alle gewenste voorzieningen van Bergen op Zoom binnen handbereik. Dé ideale plek om thuis te komen.

De Markiezaten ligt ten zuiden van het gezellige centrum van Bergen op Zoom. Op de fiets ben je binnen 10 minuten op de Grote Markt. Naast de woonwijk ligt het natuurgebied Dal van de Molenbeek. Hier lopen grote grazers vrij rond. Je stapt dus zo vanuit je voordeur de natuur in.

De twee belangrijkste uitgangspunten in de Markiezaten zijn ‘Actief’ en “Buitenleven’ Dat betekent dat groen, water en ruimte centraal staan in deze nieuwbouwwijk. De natuurlijke kwaliteiten van de Augustapolder zijn zichtbaar, beleefbaar en voelbaar. En dat gecombineerd met een ruime keuze aan voorzieningen en de goede bereikbaarheid van de wijk.

De Markiezaten en alles waar het voor staat wordt met de voltooiing van steeds meer deelplannen duidelijk. Bewoners beamen het aangename wonen en er wordt volop gebouwd. Er zijn vele bijzondere woonplekken door de ruime opzet van het plan. De natuur in en rondom De Markiezaten doet de rest, want het Dal van de Molenbeek, het Markiezaatsmeer en Binnenschelde liggen aan je voeten.

De Meander - wonen rondom water

Centraal in de Markiezaten ligt het plangebied De Meander. In De Meander woon je letterlijk tussen water en groen. De Meander is ruim opgezet met aansprekende architectuur. Er is veel aandacht voor groen en speelplekken voor kinderen, dus kindvriendelijk en veilig.

Hof van Augusta ligt in de tweede fase van De Meander. Ten noorden van het plan ligt het Krabbenwater en de voetbal- en tennisvelden. In de directe nabijheid bevinden zich RK Basisschool, het Aventurijncollege en de Lidl supermarkt.

Locatie

naar boven